000198

Златоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастир

Изтекла
Златоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастирЗлатоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастирЗлатоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастирЗлатоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастирЗлатоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастир

ЦЕНИ

София – Перперикон – Златоград – Бачково – София

26.05.2018; 07.07.2018; 25.08.2018; 29.09.2018; 27.10.2018

2 дни / 1 нощувка

Транспорт: автобус от София


ЦЕНИ:

26.05.2018 г. - 99 лв.

07.07.2018 г. - 99 лв.

25.08.2018 г. - 99 лв.

29.09.2018 г. - 99 лв.

27.10.2018 г. - 99 лв.


Отстъпки:

Деца 2-12 г., настанени в стаята на родителите си - 10 лв.

Ученици 13 - 18 г. - 5 лв.

Студенти до 25 г. - 5 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: София – Перперикон – Златоград

Отпътуване в 7:30 часа от площад "Александър Невски", в 9:30 часа от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои - Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия.

Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ДЕН 2: Златоград – Бачково – София

Закуска. 8:00 часа - пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин - екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед - отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен автобус,

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград;

* посещение на Перперикон и Татул;

* пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка;

* посещение на Бачковски манастир;

* екскурзоводско обслужване на български език;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата;

* Обяд, вечеря, кафе и други напитки; разходи от личен характер.

* Входни такси за Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици), Етнографски музей в Златоград (2 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Згуровски конак в Широка лъка (2 лв за възрастни).

УСЛОВИЯ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Застраховки не са включени в цената.

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.

При качване от Пловдив цената на екскурзията е 89 лв.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025