000284

СИБИУ, ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА, АЛБА ЮЛИЯ, СИГИШОАРА И ТУРДА

СИБИУ, ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА, АЛБА ЮЛИЯ, СИГИШОАРА И ТУРДАСИБИУ, ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА, АЛБА ЮЛИЯ, СИГИШОАРА И ТУРДАСИБИУ, ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА, АЛБА ЮЛИЯ, СИГИШОАРА И ТУРДАСИБИУ, ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА, АЛБА ЮЛИЯ, СИГИШОАРА И ТУРДА

ЦЕНИ

Бургас - Сибиу - Алба Юлия - Турда - Сигишоара - Бургас

01.10.2021; 30.10.2021

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас

С придружител от Фор а Холидей!


Цена на възрастен в двойна стая - 240 лв.


01.10.2021


30.10.2021

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1:

02:00 ч. Отпътуване от Бургас. Кратка почивка на удобна бензиностанция в Русе. Преминаване през Дунав мост Русе. На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя де Арджеш., основан 1512 год./ Куртя-де-Арджеш – град в Румъния, на р. Арджеш, в Южните Карпати, курортно селище. 17 хил. жители. Основан в 14 в., бивша резиденция на епископите и князете на Влахия/. Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./.

Пристигане в Сибиу в късния следобед. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2:

Закуска. Разглеждане на Сибиу /немския Херманщадт/ - град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал - една от най-забележителните барокови сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч.

Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула; мостът на лъжците - първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует - кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите. Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или Замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния. До 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно - в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г.

Връщане в Сибиу. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3:

Закуска. Възможност за посещение на ASTRA комплекс - най-големия етнографски музей на открито, включващ и музей на фолкор и традиция, музей на Трансилванското изкуство, музей на Саксонското изкуство и традиция.

Отпътуване за Турда. По пътя се отбиваме в Алба Юлия, познат още като Бълград. Туристическа програма - старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква, построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания.

Пристигане в град Турда и посещение на солната мина, включваща три мини - мината Терезия достига най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон е на 108 метра, а мината Рудолф е на 42 метра.

Следобед отпътуване за Сигишоара. Градът е един от най-добре запазените средновековни градове и е включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. Историческият център на града напомня на стара Прага. Сигишоара е известен с Покритото стълбище, родната къща на Влад Цепеш, Цитаделата, Часовниковата кула - известна също като кула на Съвета, построена през втората половина на 14-ти век и разширена през 16-ти век. Четирите малки ъглови кули на върха на кулата, символизират съдебната автономията на Градския съвет., Венецианската къща и църквата на Доминиканския манастир.

Отпътуване за България. Пристигане след полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен автобус;

* Пътни и гранични такси;

* 2 нощувки в Сибиу/ Алба Юлия 3* със закуска на блок маса;

* Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

* Медицинска застраховка по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Входна такса за замъка Корвин 27 леи за възрастни, 12 леи за пенсионери, деца и студенти 5 леи;

* Входна такса за солната мина в град Турда 60 леи за възрастни, 30 леи за деца, ученици и студенти, 30 леи за пенсионери;

* Входна такса за ASTRA открит етнографски комплекс 20 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери, студенти и ученици – 5 леи.

УСЛОВИЯ

* Необходими документи:

- валиден документ за самоличност или международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Румъния;

- за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родителя/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето се носят по време на пътуването заедно с паспорта.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва най- късно до 7 дена преди отпътуване

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 30 пълноплащащи туриста;

* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването - 10 дни преди датата на отпътуване;

* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания;

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025