000329

БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020

Изтекла
БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020

ЦЕНИ

Бургас - Пловдив - София - Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград - Ниш - София - Пловдив - Бургас

21.08.2020 - 23.08.2020

3 дни / 2 нощувки

Транспорт: автобус от Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и София


С придружител от Фор а Холидей!


ЦЕНИ:

Цените са в лева на човек, настанен в двойна/тройна стая.


* от София - 179 лв.


Доплащания за тръгване от:

* от Пловдив + 15 лв.

* от Стара Загора + 25 лв.

* от Сливен + 35 лв.

* от Бургас + 45 лв.


ОТСТЪПКИ:

* Деца от 4 - 11.99 г., настанено в стая с двама възрастни: 20 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: Бургас - Пловдив - София - Белград

Отпътуване от Бургас в 01:00 ч., от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамна и пешеходна обиколка. Градът е живописно разположен на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, намираща се на площад Теразие, търговския център с площада на Републиката. Разходката ни продължава към Крепостта Калемегдан - част от крепостен град, датиращ от средните векове. По време на Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. От крепостната стена се открива невероятна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав. Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храмът Св. Сава – най-големият православен храм на Сърбия. Настаняване в хотела.
Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. Късно връщане в хотела. Нощувка.


2 ДЕН: Белград - Нови Сад - Сремски Карловци - Белград

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане 30 лв - за възрастен, 20 лв - за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най - престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. Вечерта Посещение на Белградският Бирфест – заключителна вечер
или по желание и срещу доплащане: организирана традиционна сръбска вечер на тристепенно меню с включени аператив и безалкохолна напитка в Бохемския квартал на Белград..
Нощувка.


3 ДЕН: Белград - Ниш - София - Пловдив - Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя - посещение и пешеходна разходка в гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет.
Пристигане привечер в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* Транспорт до фестивала и обратно

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Градска такса

* Панорамна и пешеходна обиколка на Белград

* Пешеходна разходка в гр. Ниш

* Гранични и магистрални такси

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

* Придружаващ представител на фирма „ФОР А ХОЛИДЕЙ“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци - по желание, 30 лв на възрастен, 20 лв - за дете до 12 г. при минимум 20 записани;

* Традиционна сръбска вечеря на тристепенно меню в ресторант в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и включени аператив и безалкохолна напитка, с трансфер при минимум 20 записани - 20 евро

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за единична стая: + 50 лв.

* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Всяко лято от 2001 г. до сега се провежда най – големия Фестивал на Бирата в Югоизточна Европа. Около половин милион гости от цяла Европа, в продължение на 5 дни, посещават Белград, за да дегустират над 90 вида местна и вносна бира и да се забавляват под звуците на популярна музика на живо, потапяйки се в светлините, ритъма и бирата на Белград.

Начало: 18:00 ч., участие на 8-10 музикални групи, закриване: 02:00 ч.

Вход: безплатен.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: Депозит в размер на 30% от крайната цена; доплащане: до 20 дни преди датата на отпътуване


За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Екскурзията се провежда при 40 туристи!

Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети Директива (ЕС) 2015/2302

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025