000353

СКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:
ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯ

СКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯСКАНДИНАВСКА ПРИКАЗКА:ДАНИЯ - ШВЕЦИЯ - НОРВЕГИЯ

ЦЕНИ

ПО МАРШРУТ: София - Копенхаген - Хелзингборг - Стокхолм - Йоребру - Карлстат - Гейло - Флом - Гудванген - Хардангерфиорд - Кинсарвик - Берген - Осло - София

09.07.2020 - 18.07.2020

10 дни/ 09 нощувки/ 9 закуски/ 2 вечери

Транспорт: самолет от София

С придружител от Фор а Холидей!

Цена на човек в двойна стая: 1853 EUR

Доплащане за единична стая: 388 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1 – София - Копенхаген

Излитане от летище София Терминал 2 в 07:25 ч. с полет на Austrian Airline. Кацане във Виена в 08:05 ч. Излитане в 10:05 ч. Кацане на летището в Копенхаген в 11:45 ч.

Посрещане от местен екскурзовод на английски език /по възможност ще бъде на български език/ и започваме с автобусна обиколка и пешеходна разходка в Копенхаген. Едни от най-посещаваните забележителности на града ще са обект на нашата туристическа обиколка: внушителният дворец Кристиансборг - разположен в центъра на остров Слотсхолмен, считан за най-важната сграда в Дания. Единствената сграда в света, в която едновременно се помещават трите основни елемента на властта - изпълнителна, законодателна и съдебна. Немалка е и частта от двореца, която продължава да се използва от монарха.

В непосредствена близост се намира Кралската библиотека, известна като Черния диамант, тъй като черният мрамор и стъкло отразяват сменящите се оттенъци на водата. Една от най-красивите атракции на датската столица е дворецът Амалиенборг. Той е една от резиденциите на кралското семейство и в частност е техният зимен дом, включващ четири сгради, построени в рококо интериор и бароков стил. Сградите образуват обширен двор, в центъра на който е разположена статуята на дворцовия основател - крал Фридрих V. Красивата архитектура на дворцовия комплекс поддържа духа на аристокрацията и традицията на Дания като кралство.

На север от площада се намира най-голямата църква на Копенхаген – Фредерикскиркен, по-известна с името Мраморната църква, след което ще видим фонтана Гефион, посветен на северната богиня със същото име, която превърнала четирите си сина в огромни силни бикове – свързани с легендата за възникването на остров Шеланд, където днес е разположен Копенхаген.

Няма как да пропуснем и символа на Копенхаген - Малката русалка. Поставена върху голям камък на брега на морето, тя ежедневно посреща хиляди туристи от цял свят. Свободно време за разходка. Следобед - трансфер до хотел Comwell 4* и настаняване. Нощувка.

Ден 2 – Холте - замъка Конборг - Хелзингборг - Стокхолм

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяме се към величествения замък Кронборг, известен още като "Домът на Хамлет". Местен екскурзовод на английски език ще ни разкаже за скритите тайни на замъка ( продължителност 1.5 ч.). Свободно време.

След невероятната разходка, се отправяме към Швеция с ферибот от Хелзингор за Хелзингборг - с включени билети. Пътуването отнема 20 минути. Преминаваме през град Хелзингборг и продължаваме пътуването към столицата на Швеция, наслаждавайки се на невероятната природа.

Пристигаме в Стокхолм късния следобед. Настаняване в хотел Nacka 4*. Нощувка.

Ден 3 – Стокхолм - Гамла Стан - двореца Дротнигсхолм - музея Васа

Закуска. Стокхолм - една от най-красивите столици в света, е разположен върху 14 острова, свързани помежду си с 57 моста. Този град се отличава с елегантни си сгради, зеленина, чист въздух и близост до водата. Със 750-годишната си история и богат културен живот, Стокхолм предлага широка селекция от музеи и атракции, които са от световна класа.

Средновековното сърце на този вълшебен град е Гамла Стан, където Балтийско море се среща със синьото езеро Меларен. Целият град, заедно със съседния му остров - Ридархолмен, прилича на жив пешеходен музей - наситен със забележителности, атракции, ресторанти, кафенета, барове и магазини. Гамла Стан е защитен от ЮНЕСКО обект от Световното Наследство, който е разположен върху четири малки острова и на един от тях се намира шведският Кралски Дворец. Той е съчетание от царска резиденция, работно място и културно-исторически паметник. Отворен е целогодишно за посетители, което го прави уникален сред останалите кралски резиденции в Европа.

Дворецът, построен в бароков стил и конструиран като римски дворец, разполага с над 600 стаи, разпределени на седем етажа. По време на обиколката ще видим и красивата сграда на шведския Парламент, остров Дюргорден, на който се намират музея Васа, Нордическия музей и музея на открито Скансен, както и ще посетим малък хълм на Южния остров, откъдето се открива красива панорама към част от островите на Стокхолм.

Туристическата програма включва посещение на сградата на Кметството, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история. В него се намира забележителната Синя зала, където всяка година на 10 декември кралят на Швеция връчва четири от общо петте Нобелови награди - за физика, за химия, за медицина и биология и за литература. Единственото изключение е Нобеловата награда за мир, която се връчва в кметската зала на Осло. След вечерята в Синята зала нобеловите лауреати, кралската фамилия и гостите танцуват в Златната зала с нейните 18 милиона златни мозаечни плочки.

Свободно време. Вечерта - КРУИЗ ПО КАНАЛИТЕ НА СТОКХОЛМ - ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА. Връщане до хотела. Нощувка.

Ден 4 – Стокхолм - Йоребру - Карлстат /306 км/

Закуска. Отпътуване за град Йоребру (разположен на западния бряг на езерото Йелмарен) и Карлстат (разположен около устието на река Кларелвен на северния бряг на най-голямото езеро в Швеция Венерн). Спирка за фото-пауза и обяд в Йоребру - ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА.

Продължаваме към град Карлстат. Настаняване в хотел Best Western Gustaf Froding 3*. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 – Карлстад - Гейло /444 км/

Закуска. Осигурен сух пакет за обяд от хотела. Отпътуваме за Норвегия към един от добре познатите ни зимни курорти - Гейло.

Гейло е малък град в южната централна част на Норвегия, община Хол на фюлке Бюскерю. Разположен е около река Халингдалселва в долината Халингдал. Намира се на 250 km северозападно от столицата Осло. Той е главен административен център на община Хол. Населението наброява 2300 жители.

Гейло е първият, най-голям и най-луксозен ски курорт в страната. Освен всички зимни спортове, курортът предлага и богата палитра от летни спортове – колоездене, джогинг, разходки и др. Центърът на града се намира на 800 м. надморска височина, а най-високата точка на селището е на 1178 м.

Градчето е добре уредено и има много места за забавления, отдих и пазаруване. Туристически информационен център, търговски център и много ресторанти, киносалон, супермаркет и кафенета работят за удобството и комфорта на посетителите.

Пристигане и настаняване в хотел Bardøla Høyfjellshotell 4*. *Вечеря. Нощувка.

Ден 6 – Гейло - Флом - Нерьойфиорд круиз - Гудванген - Хардангерфиорд - Кинсарвик

Закуска. Потегляме към един друг свят – този на фиордите. Едва ли има нещо на света, което да е измислено или направено от човешка ръка и да е по-добро от естествената красота, която майката природа е създала. Природни красоти има в целия свят, най-различни, подходящи за всеки вкус и претенция, но няма по-величествена гледка от норвежките фиорди. Скалите се извисяват нагоре, водата е кристална, а синевата на небето е толкова искряща, че очите не могат да понесат толкова красота наведнъж.

Отправяме се към градчето Флом, от където ще се включим към круиз по Согнефиорд ( продължителност 2 ч.). Нерьойфиорд е част от големият Согнефиорд с дължина 18 км и 500 м. ширина на места. Обяд на 3 степенно меню в ресторант - ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА.

В края на круизното ни пътешествие ще ни очаква автобусът, който ще ни закара до Кинсарвик. Селището се намира в края на малък залив между фиордите. Настаняване в хотел First Hotel Kinsarvik. *Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Кинсарвик- Берген /152 км/

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяме се към западната част на Норвегия, за да пристигнем в Берген - най-често наричан „вратата към фиордите”, първата столица на обединена Норвегия до 1299 г. Сгушен в полите на седем хълма, известни като "седемте планини", вторият по големина град в Норвегия съблазнява със своите дървени къщи, боядисани в нежни пастелни цветове, виещите се калдъръмени улички, историческата част на града Бриген с реликвите, останали от лигата на Ханзата (военен съюз на търговски гилдии в Северна Европа в периода между 12-ти и 17-ти век), планината Фльоен.

Старинният немски квартал на Берген - Бриген, който носи духа на отдавна отминали времена е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Оцветените в охра и тъмно червено къщи, с гербове и декорации, са станали символ на северния град. Днес тук е архитектурен резерват, където са представени интериори на работилници от 18 и 19 век. Препоръчваме на онези, които искат да видят този приветлив град от птичи поглед, да се изкачат с фуникуляр /зъбчата железница/ до върха на хълма Фльоен. Пътуването отнема само 7-8 минути, а панорамата, която се разкрива от платформата на височина 320 м към прилежащите острови и фиорди, е страхотна. Разхождайки се по улиците и парковете в Берген, не можете да избегнете статуетките на тролове. Според местните предания тези митични същества носят щастие и просперитет на дома.

Настаняване в Magic Hotel Solheimsviken 3*. Нощувка.

Ден 8 – Берген - Осло /463 км/

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуваме на изток, за да стигнем до столицата на Норвегия. Преминаваме покрай национален парк Харденгервида - най-големият национален парк в Норвегия. В района са открити няколкостотин номадски селища от каменна ера, най-вероятно свързани с миграцията на елените. Древни пътеки пресичат платото, свързващо западна и източна Норвегия.

Минаваме и покрай водопада Ворингсфос - много известен водопад в Норвегия, висок 182 м. Мощните водни струи попадат в долината Мабодален. Има наблюдателна площадка. Спирка за форо-пауза. Обяд на 3 степенно меню в ресторант - ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА.

Пристигане в Осло вечерта. Настаняване в хотел Astoria 3*. Нощувка.

Ден 9 – Осло

Закуска. Нашият екскурзовод ще ни придружи за 4 часова екскурзия (автобусна и пешеходна) в норвежката столица Осло. Туристическата обиколка включва най-важните забележителности:

Сградата на Кметството, в което се провеждат редица събития и церемонии, но единственото събитие, което предизвиква международно медийно внимание всяка година, е присъждането на Нобеловата награда за мир; откритата през 2008 г.

Опера - шедьовър (с 1100 помещения), който отдалеч прилича на голям айсберг, белеещ се на морския бряг, за която е характерно, че е направена от бял мрамор и всеки може спокойно да се разходи по нейния покрив;

Катедралата, построена през 1687 година и разположена на главния площад в Осло - Сторторгет, се провеждат сватби и обществени мероприятия на кралското семейство и норвежкото правителство.

На малък хълм в центъра на града, в единия край на главната пешеходна улица Карл Йохан се намира Кралският дворец. Той е построен през 19 в. като резиденция на крал Карл III, който бил едновременно норвежки и шведски монарх, а сега е официалната резиденция на крал Харалд V. Кралският парк, който допринася за очарованието на двореца, е един от най-големите паркове в страната. Романтичният му облик се допълва и от три езера с водни лилии и грациозно плаващи патици.

Още един парк - обект на голям интерс, е паркът Фрогнер или известен повече като Скулптурен парк Вигеланд. Този иновативен парк е проектиран и построен от Густав Вигеланд, който творил склуптури близо 40 години. Паркът е на площ от 320 декара и има 214 скулптурни групи, включващи 758 човешки фигури от бронз, гранит и ковано желязо. Най-голямата от тях се нарича ”Монолит” (16 метра) и се намира в най-високата точка на мястото.

В туристическата ни програма е включено и посещение на Музея на викингите, в който са изложени оригинални викингски кораби отпреди 1000 години, както и каруци, шейни, сечива и други интересни предмети от епохата на викингите. Културната си обиколка може да продължите с два от най-прочутите музеи на тема морски приключения - “Фрам” и “Кон-тики”. В първия можете да се докоснете до кораба, с който Фритьоф Нансен е доближил Северния полюс и друг, с който Роалд Амундсен е стигнал до Южния. Във втория музей атракция са лодките “Ра II” и салът “Кон-Тики”, с които Тур Хайердал е прекосил океаните по време на своите изследователски експедиции.

Екскурзията приключва с трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 10 – Осло - София

Ранна закуска. Трансфер до летището в Осло. Излитане в 06:40 ч. с полет на Austrian Airline. Кацане на летище Виена в 09:05 часа. Излитане от летището в 10:15 ч. Кацане на летище София в 12:45 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Виена - Копенхаген с А/К Austrian Airline;

* Самолетен билет Осло - Виена - София с А/К Austrian Airline;

* Ръчен багаж до 8 кг, чекиран багаж до 23 кг

* Всички трансфери летище – хотел - летище;

* Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут;

* 9 нощувки със закуски и 2 вечери, както следва:

** 1 нощувка със закуска в Копенхаген в Comwell Hotel 4*;

** 2 нощувки със закуски в Стокхолм в Quality Notel Nacka 4*;

** 1 нощувка със закуска в Карлстад в Best Western Gustaf Froding Hotel & Konferens 3*;

** 1 нощувка със закуска и вечеря в Гейло в Bardøla Høyfjellshotell 4*;

** 1 нощувка със закуска и вечеря в Кинсарвик в First Hotel Kinsarvik 2*;

** 1 нощувка със закуска в Берген в Magic Hotel Solheimsviken 3*;

** 2 нощувки със закуски в Осло в хотел Thon Hotel Astoria 3*;

* Туристическа обиколка на Копенхаген с екскурзовод на английски език /при възможност на български език/ - 3 часа;

* Екскурзия до замъка Кронборг - 1,5 часа;

* Феробот от Хелзингор, Дания до Хелзингборг, Швеция

* Туристическа обиколка на Стокхолм - 5 часа

* Включено посещение и входна такса на Кметството на Стокхолм по време на обиколката;

* Екскурзия до Гейло

* Разходка с кораб по най-дългия и дълбок фиорд в Норвегия - Sognefjord

* Туристическа обиколка на Осло с местен екскурзовод на англиски/руски език - 3 часа;

* Включено посещение на кметството в Осло по време на обиколката;

* Ферибот от Флам до Гудванген

* всички пътни и фериботни такси по маршрута, включително и такси за тунели и мостове;

* представител-водач на фирма Фор а Холидей

* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Вечерен круиз в Стокхолм - 2 часа - 30 Е

* 1 Обяд на 3 степенно меню в ресторант в района на Флом - 36 Е

* 1 Обяд на 3 степенно меню в ресторант в района на Мабодален - 36 Е

* 1 Обяд на 2 степенно меню в ресторант в района на Йоребру - 36 Е

* 1 Обяд сух пакет от ресторанта на хотел Best Western Gustaf Froding 3 - 36 Е

* Горивна такса (при наличие на такава)

* Лични разходи

* Входни такси за посещение на обекти по желание

* Градски транспорт

УСЛОВИЯ

Парична единица на Дания - 1 EUR = 7,47 DKK

Парична единица на Швеция - 1 EUR = 10,83 SEK

Парична единица на Норвегия - 1 EUR = 10,07 NOK

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност от датата на завръщане; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена при сключване на Договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025