000389

Прованс с дъх на лавандула

Изтекла
Прованс с дъх на лавандулаПрованс с дъх на лавандулаПрованс с дъх на лавандулаПрованс с дъх на лавандулаПрованс с дъх на лавандула

ЦЕНИ

Пловдив - София - Белград - Загреб - Любляна - Венеция - Милано - Антиб - Прованс - Оранж - Ним - Марсилия - Триест - Загреб - Белград - София

Очаквайте предстоящите ни дати за 2019 г.

9 дни / 6 нощувки

Транспорт : автобус от Пловдив и София


Възрастен в двойна/тройна стая: 772 лв.
Единична стая: 1001 лв.
Деца до 18г. в стая с 2 възрастни: 695лв.
Деца до 18г. в стая с 1 възрастен: 725лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ДЕН 1: Пловдив - София - Милано

18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 22.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция - Милано.

ДЕН 2: Милано

В късния следобед - пристигане в района на Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 3: Екс-ан Прованс

Закуска. Отпътуване за Екс-ан-Прованс. По пътя – двучасов престой с разглеждане на Антиб - живописно градче на Ривиерата, където акостират най-големите и красиви яхти в света и от което са черпили вдъхновение прочути художници, поети и писатели като Пикасо, Жак Превер, Греъм Грийн, Скот Фицджералд, Реймонд Пене, Моне, Казандзакис и др. - разходка из старата част на градчето.
Вечерта – пристигане в хотел в или в околностите на Екс-ан-Прованс. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 4: Екс-ан-Прованс - Оранж

Закуска. Разглеждане на Екс-ан-Прованс - старият град, представляващ живописна поредица от булеварди, улици и площади, сгушени в старите крепостни стени на града – бул. „Кур Мирабо”, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рене, площад „Албертас”, площада на Кметството, катедралата.
12.00 ч. – продължаване към Оранж. По пътя – фото пауза при лавандуловите полета край манастира Абеи дьо Сенанк и в Горд – китно селце с характерна провансалска атмосфера.
Отпътуване за Оранж. Пътят до Оранж минава през един от най-известните лозарски райони на Прованс. Лозята тук са засадени за първи път още от папите и от тях до днес се произвежда едно от най-добрите вина от долината на Рона – „Шатоньоф-дю-Пап”. Разходка из селцето Шатоньоф-дю-Пап. Настаняване в хотел в или в околностите на Оранж. Нощувка.

ДЕН 5: Оранж - Авиньон - Ним

Закуска. Разглеждане на Оранж, известен с отлично запазените си паметници от Римската епоха – античния театър (най-добре запазеният театър по територията на цялата Римска империя) и триумфалната арка, датираща от 20 г сл. Хр.
Отпътуване за Авиньон. Пристигане. Разглеждане на Авиньон. Възможност за посещение на моста на Авиньон (увековечен от народната песен „Sur le pont d’Avignon”) и на Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция от 1309 г до 1377 г, по времето на царуването на Филип IV Хубави и на неговите трима сина, и където са се взимали драматични решения по време на тежкия и трагичен конфликт между френския крал и Тамплиерския орден.
Отпътуване за Ним. По пътя – разглеждане на аквадукта Пон дю Гар. Това чудо на Античността е само част от грандиозния римски аквадукт, който водоснабдявал Ним. Продължаване към Ним. Пристигане. Настаняване в хотел в Ним или околности. Нощувка.

ДЕН 6: Ним - Арл - Салон-дьо-Прованс - Марсилия

Закуска. Разглеждане на Ним - Арената - римски амфитеатър, датиращ от края на I - началото на II век сл. Хр. Арената в Ним е на девето място по големина сред всички амфитеатри, запазени на територията на Галия, но е най-добре запазеният амфитеатър на територията на цялата Римска империя и най-вече в горната си част, където на много места са запазени конзолите с дупки, през които са прекарвани въжетата при опъването на гигантския платнен покрив, който е предпазвал от слънцето. Разглеждане на старата част на Ним, парка с храма на Диана, „Ла Мезон каре” (квадратната къща) - прекрасен храм, копие на храма на Аполон в Рим, датиращ от края на I век сл. Хр., който се слави като най-добре запазеният римски храм на територията на цялата Римска империя, „Плас де–л-Орлож”, „Плас д-з-Ерб”, Катедралата.
Продължаване към Арл. Разглеждане на Арл (голям римски град и голям религиозен център през Средновековието, Арл приютява днес два от най-ценните антични паметника във Франция – арената и театъра, както и две перли на романското изкуство – вратата и манастира на Св. Трофим) – Арената, античния театър, църквата „Св. Трофим”, кметството, римския криптопортик, пространството Ван Гог – някогашна болница – приют, където се е лекувал великият Ван Гог по време на престоя му в Арл и чийто двор художникът увековечава в картината си „Градината на болницата в Арл”. Свободно време.
Продължаване към Салон-дьо-Прованс, китно градче, разположено сред маслинови горички. Разходка из градчето, чиито забележителности са замъкът Шато дьо л’ Ампери, Мъхестият фонтан, восъчният музей и най-вече къщата на Нострадамус (къщата, в която великият лекар, химик, астролог и хуманист Нострадамус, който е роден в околността - в Сен-Реми-дьо-Прованс, прекарва последните деветнадесет години от живота си; къщата е превърната в музей, илюстриращ неговия живот и дело, както и легендарното му приятелство с кралицата Катерина Медичи).
Продължаване към Марсилия. Вечерта – пристигане в Марсилия. Настаняване в хотел в или в околностите на града. Нощувка.

ДЕН 7: Марсилия - Загреб

Закуска. Разглеждане на Марсилия - квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата Нотр-Дам-дьо-ла-Гард (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Свободно време, възможност за разходка с корабче до замъка Иф, увековечен от Александър Дюма в романа му „Граф Монте Кристо” (цената на билета за корабчето до острова, на който е разположен замъкът Иф – около 11 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията).
Вечерта – отпътуване за Загреб. Нощен преход.

ДЕН 8: Триест - Загреб

Преди обяд – разходка из Триест, живописно разположен на стръмния адриатически бряг. Следобед – пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 9: Загреб - Белград - София - Пловдив

Закуска. Отпътуване за България по маршрут – Загреб – Белград - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с луксозен автобус

* 1 нощувка в района на Милано

* 1 нощувка в Екс-ан-Прованс или околности

* 1 нощувка в Оранж или околности

* 1 нощувка в Ним или околности

* 1 нощувка в Марсилия или околности

* 1 нощувка в Загреб

* Водач-придружител

* Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт

* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

* Допълнителна седалка - 329лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в цената.

Забележка: Лавандулата цъфти през юли.

УСЛОВИЯ

Резервации и записване:

Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор за организирано пътуване.

Необходими документи:

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

Анулации и рекламации:

Условия, валидни за програмите с ранно записване:
при отказ на клиента от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии);
от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
под 9 преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025