001060

ПРИБАЛТИКА И ПОЛША

Изтекла
ПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛШАПРИБАЛТИКА И ПОЛША

ЦЕНИ

Пловдив - София - Будапеща - Краков - Вилнюс - Талин - Пярну - Рига - Варшава - Белград - София - Пловдив

14.07.2018 - 25.07.2018

12 дни / 10 нощувки

Транспорт: автобус от Пловдив и София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 1355 лв.
Единична стая: 2035 лв.
Деца и младежи до 18г. в стая с 2 възрастни: 1299 лв.
Деца и младежи до 18г. в стая с 1 възрастен: 1315 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване!

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН:

04:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска (сух пакет).
06:00 ч. - отпътуване за Краков. Около 15:30 ч. – пристигане. Разглеждане на забележителностите на Краков, средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка „Вавел“ – сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI - XVII век; Ягелонския университет – един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. Настаняване в хотела. Нощувка в Краков.

3 ДЕН:

Закуска. 08:00 ч. – отпътуване по маршрут Краков – Варшава – Вилнюс. Около 22:00 ч. - пристигане във Вилнюс, столица на Литва и градът с най-голям бароков квартал в Европа. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска. Обиколка на историческия център на Вилнюс (включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство) – площада на катедралата, катедралата на Вилнюс, замъка „Гедиминас“, църквата „Св. Анна”, Портата на зората (Аушрос), площада на старото кметство, Вилнюския университет.
Следобед – възможност за посещение на Националния исторически парк „Тракай“ (26 км югозападно от Вилнюс) – с доплащане 28 лв. Екскурзията включва: възможност за разходка с лодка по езерото или за посещение на островния замък на Витаутас Велики – най-големият владетел в историята на Литва, както и на намиращия се в него исторически музей на Тракай (билетите за лодката или за вход в замъка не са включени в цената и се заплащат на място). Замъкът впечатлява с внушителните си стени и кули, които се оглеждат в спокойните води на езерото и ще Ви позволи да се потопите в една неповторима средновековна атмосфера. По време на посещението на Тракай ще имате възможност да опитате известните местни специалитети кибинаи (вид пирожки с месо) и кюбите (вид пай с месо). Завръщане във Вилнюс. Нощувка

5 ДЕН:

Закуска.
08:30 ч. - отпътуване по маршрут Вилнюс – Рига – Талин – столицата на Естония, разположена на брега на Финския залив. По пътя – кратка спирка на Хълма на кръстовете до Шяуляй. Хълмът на кръстовете е свещено място, създадено благодарение на отколешна традиция хората да оставят тук кръстове и разпятия. Днес те са над 100 000, поставени на това място от поклонници, но и от туристи от цял свят и представляват една наистина вълнуваща гледка.
Около 21:00 ч. - пристигане в Талин. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ДЕН:

Закуска. Обиколка на Талин - стария град (включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство) – църквата „Св. Никола”, площада на кметството и прилежащите му средновековни улички, по които ще можете да се насладите на живописните резиденции на някогашните богати търговци и предприемачи, крепостните стени, къщата на гилдиите, катедралата „Св. Александър Невски”, лутеранската катедрала, средновековния замък „Томпеа“ (днес седалище на парламента и правителството). Свободно време.
Следобед – посещение на парка и двореца „Кадриорг“ (входната такса в двореца, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на масто), строени по заповед на Петър Велики. Възможност за посещение на двореца, в който се намира и Естонската галерия за чуждестранно изкувство. Нощувка.

7 ДЕН:

Закуска.
09:00 ч. - отпътуване за Пярну – най-посещавания летен курорт в Естония. Някога част от Ханзата, градът е характерен с дървените си постройки по брега на морето от XVII и XVIII век. Обиколка на центъра ма Пярну и свободно време.
Продължаване към Рига – най-големият прибалтийски град и столица на Латвия. Около 18:00 ч. - пристигане и настаняване в хотела в Рига. Нощувка.

8 ДЕН:

Закуска. Обиколка на стария град в Рига (включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство) – Шведската порта, барутената кула, парламента, катедралата „Св. Якоб”, къщите „тримата братя“, замъка на Рига (отвън), който понастоящем приютява Националния исторически музей на Рига и Музея за чуждестранно изкуство, лутеранската катедралата. Разходка до площада на кметството, къщата на гилдията на Черните глави, църквата „Св. Петър” и статуята на Бременските музиканти. Свободно време и възможност за посещение на многобройните музеи в историческия център на Рига или екскурзия до Юрмала – най-престижният латвийски морски курорт (с доплащане 28 лв.). Цената включва транспорт Рига – Юрмала - Рига и пешеходна разходка из курорта). Сгушена сред борови гори в южната част на Рижкия залив, на 40 км от Рига, Юрмала привлича вече над сто години курортисти със своите красиви плажове от бял пясък, но и с отлично съхранените си дървени вили. Нощувка.

9 ДЕН:

Закуска.
8:30 ч. - отпътуване по маршрут Рига – Вилнюс – Бялисток – Варшава. Около 18:30 ч. – пристигане във Варшава. Нощувка.

10 ДЕН:

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Варшава: Пазарния площад „Старе место”, Кралския дворец, Операта, Двореца на културата, църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, катедралата „Свети Йоан Кръстител” - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, датираща от XV век. Свободно време.
Вечерта – отпътуване по маршрут Варшава –Краков – Будапеща – Белград. Нощен преход.

11 ДЕН:

Около обяд – пристигане в хотела в Белград, настаняване. Свободно време. Нощувка.

12 ДЕН:

Закуска. Панорамна обиколка на Белград – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Калемегдан”. Свободно време за обяд.
Около 13:00 ч. отпътуване по маршрут Белград – Ниш – София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран и категоризиран автобус

* 1 нощувка със закуска в Будапеща

* 1 нощувка със закуска в Краков

* 2 нощувки със закуски във Вилнюс

* 2 нощувки със закуски в Талин

* 2 нощувки със закуски в Рига

* 1 нощувка със закуска във Варшава

* 1 нощувка със закуска в Белград

* Екскурзоводско обслужване

* Водач-придружител

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Екскурзия до Юрмала: 28 лв.

* Исторически парк Тракай: 28 лв.

* Ползване на двойна седалка: 396 лв.

* Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR и включен асистанс - 2 лв. на човек на ден

* Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележки:
Съветваме Ви да си осигурите от България известно количество валута – евро, полски злоти, сръбски динари.


Посещението на Националния исторически парк „Тракай“ - с доплащане 28 лв. (провежда се при група от минимум 20 участника) се заявява и се заплаща в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус, водач-придружител на български.

Екскурзията до Юрмала - с доплащане 28 лв. (провежда се при група от минимум 20 участника) се заявява и се заплаща в България, а не на място; цената включва транспорт Рига - Юрмала - Рига и пешеходна разходка из курорта.

УСЛОВИЯ

Резервации и записване:

Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор за организирано пътуване.

Необходими документи:

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

Анулации и рекламации:

Условия, валидни за програмите с ранно записване:
при отказ на клиента от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии);
от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
под 9 преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025