001139

Очарованието на Швейцария

Очарованието на Швейцария Очарованието на Швейцария Очарованието на Швейцария Очарованието на Швейцария Очарованието на Швейцария

ЦЕНИ

Пловдив – София – Любляна – Лугано – Милано – Женева – Лозана – Цюрих – Шафхаузен – Люцерн – Пилатус – Инсбрук – София – Пловдив

14.10.2018, 31.03.2019

7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус от Пловдив и София


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

14.10.2018 г. - 799 лв.

31.03.2019 г. - 799 лв.

* Единична стая: + 369 лв.

ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 55 лв.
Ученици и студенти: 24 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: Пловдив – София – Любляна - 980 km

4.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“)", в 7.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ДЕН: Любляна – Лугано – Милано - 660 km

Закуска. Отпътуване в 7.30 ч. за Швейцария през Италия. Късния следобед: пешеходна разходка в Лугано – един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание посещение на "Швейцария в миниатюри" – музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, църкви и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

3 ДЕН: Милано – Женева – Лозана – Цюрих - 595 km

Закуска. Отпътуване в 07.30 ч. за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка в Женева (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д'О" – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; кметството и катедралата "Св. Петър" – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време.
Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на Лозана до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа.
Отпътуване за Цюрих. Настаняване в района на Цюрих / Базел / Люцерн късно вечерта. Нощувка.

4 ДЕН: Цюрих – Шафхаузен – Люцерн - 150 km

Закуска. Отпътуване за Цюрих. Пешеходна разходка в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: улица „Банхофщрасе“, наричана „витрината на Европа“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на старата част на града и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време.
Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при Рейнския водопад.
Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка в Люцерн: скулптурната композиция „Умиращият лъв на Люцерн“ – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в стария град. Нощувка в района на Цюрих / Базел / Люцерн.

5 ДЕН: Люцерн – Пилатус – Инсбрук - 310 km

Закуска. Свободно време в Люцерн на брега на езерото Фирвалдщетерзее или по желание: изкачване със зъбчата железница до връх Пилатус (тази допълнителна услуга не се предлага за дати на отпътуване 01.04 и 30.04.2018). Отпътуване с корабче до жп. станцията Алпнахщад. Изкачване до връх Пилатус с най-стръмната зъбчата железница в света. Връщане обратно до Кринс с панорамен лифт.
Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.

6 ДЕН: Инсбрук – София - 1385 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Златната ложа, построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца; катедралата "Св. Якоб", построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер; кулата на кметството, използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности. Свободно време. По желание: изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на Алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум.
Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ДЕН: София – Пловдив

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в Любляна / Постойна

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано

* 2 нощувки със закуски в хотел ** от веригата "Ibis" (или подобен) в района на Люцерн / Цюрих

* 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Инсбрук Пешеходни разходки в Лугано, Женева, Лозана, Люцерн, Цюрих, Шафхаузен и Инсбрук

* Фотопауза при Рейнския водопад (входната такса се заплаща допълнително)

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец" Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Изкачване до връх Пилатус (с корабче и зъбчата железница) при минимум 10 туристи: 195 лв.

* Ползване на двойна седалка от един турист: 307 лв.

* Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

* Комбиниран билет за въжената железница и Алпийския зоопарк (15 EUR, за деца от 6 до 15 г. - 8 EUR, за деца от 4 до 5 г. - 2 EUR) в Инсбрук

* Входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца от 6 до 15 г. - 12 CHF)

* Входна такса за Рейнския водопад (5 CHF)

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Градски транспорт

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Валутни курсове: 1 EUR = 1,160 CHF

* За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 28 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 50 % и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Австрия, Швейцария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Австрия, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025