001143

ПРАГА - БИРФЕСТ 2018

Изтекла
ПРАГА - БИРФЕСТ 2018ПРАГА - БИРФЕСТ 2018ПРАГА - БИРФЕСТ 2018ПРАГА - БИРФЕСТ 2018ПРАГА - БИРФЕСТ 2018

ЦЕНИ

София – Прага – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов – Прага – София

22.05.2018 - 27.05.2018

6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая: 389 лв.

* Единична стая: +136 лв.


ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители: 27 лв.
Ученици и студенти (до 25 г.): 11 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – Прага - 1260 km

Отпътуване от София в 17.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 18.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

2 ДЕН: - Прага

Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 ДЕН: - Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция.
На обяд отпътуване за Велке Поповице за посещение на пивоварната „Козел” и дегустация на бира (входната такса се заплаща индивидуално на място). Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

4 ДЕН: Прага – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов - 360 km

Закуска. Свободно време в Прага - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка "Хлубока" - един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод (входната такса се заплаща индивидуално на място). Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО.
Отпътуване към Прага. Нощувка.

5 ДЕН: Прага – София - 1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага за посещение на Бирфест 2018 - необходимо е ползване на градски транспорт. Популярният Бирфест в Прага е най-големият фестивал на бирата в страната. Може да опитате повече от 70 вида чешко пиво с най-добро качество, придружено от невероятни деликатеси на чешките готвачи. За вашето добро настроение ще има и множество музикални изпълнения.
Отпътуване за България в 17.00 ч.

6 ДЕН: София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) около обяд.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага

* Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

* Полудневна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивоварна "Козел" с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Ползване на двойна седалка от един турист - 220 лв.

* Еднодневна екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 65 лв.

* Входна такса за замъка "Хлубока" (230 CZK)

* Разходка с корабче по р. Вълтава - 25 лв. 

* Входна такса за пивоварна "Козел" (170 CZK)

* Входна такса за Бирфеста - 100 CZK (за всички дни на фестивала)

* Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов (3 ЕUR ) - заплащат се на място

* Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага

* Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)

* Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)

* Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Място на тръгване:

София - Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски
София - Автогара Сердика ( между Централна жп гара и Централна автогара)

Валута:

1 EUR = 25 CZK

 

УСЛОВИЯ

Резервации и записване:
* Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор за организирано пътуване.

* За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

* Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Необходими документи:

* За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта. За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
* За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

* Входната такса за Бирфеста е 100 чешки крони и е валидна за всичките 17 дни на фестивала, което означава, че може да използвате билета многократно в различни дни. За удобство на посетителите е изработена и карта, която да послужи като платежно средство при консумация. За да получите такава карта трябва да заплатите депозит от 20 CZK, след което може да я зареждате многократно с 200, 500, 1000 CZК. Балансът по вашата карта е възвращаем, както и депозита. Възможна е направата и на резервация за точно опредeлени час и маса, за което се заплаща такса от 750 CZK, с единствената разлика, че от картата Ви ще бъде изтеглена сумата от 650 CZK, след което може да я зареждате многократно, както и да я използвате за вход към Бирфеста.

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025