001220

Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"

Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"Екскурзия до Лефкада - "Късче от Рая"

ЦЕНИ

София - Йоанина - Лефкада - Итака - Кефалония - Меганиси - Мадури - Лефкада - София 

Дати от 13.06.2019 до 20.10.2019

4 дни / 3 нощувки 

Транспорт: автобус от Бургас, Варна, Пловдив и София

 

ЦЕНИ И ДАТИ:

Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
         
13-16.06.2019; 12-15.09.2019 240 лв. 250 лв. 265 лв. 294 лв.
26-29.09.2019; 17-20.10.2019  220 лв. 230 лв. 245 лв. 274 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София - Кулата - Йоанина - Превеза - Лефкада 


Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Кулата - Йоанина - Превеза - Лефкада.

По пътя кратък престой в град Йоанина – столицата на регион Епир, разположена на езерото Памвотида. Смята се, че селището е основано през VІ век от византийския император Юстиниан І.

Вечерта пристигане на остров Лефкада – благословен с едни от най-красивите плажове, тюркоазено синя вода и красиви бели пясъци, които го правят една от най-популярните дестинации в света.

Настаняване в хотел 3*. Нощувка.


2 ДЕН: Лефкада 

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане обиколка на острова: столицата град Лефкада (Централният площад; църквата "Св.Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството и църквата "Св.Мина". Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните); крепостта "Св. Мавра", построена по заповед на французите през ХІV век; вятърните мелници в Агиос Йоанис; посещение на манастира "Панагия Фанеромени" – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида; фото-пауза в най-южното селище Василики.

Връщане в хотела. Нощувка.


3 ДЕН: Лефкада - Нидри - Итака - Кефалония - Меганиси - Мадури - Лефкада 

Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане целодневен круиз с кораб: Отпътуване за град Нидри – най-оживеният курорт, намиращ се на източния бряг на остров Лефкада. Оттам отплаване с кораб, който отвежда до световноизвестния плаж „Порто Кацики“ – възможност за плуване, акостиране на остров Итака – островът на Одисей и свободно време за разходка, продължаване към остров Кефалония – най-големия от седемте Йонийски острова и свободно време за разходка в красивото и китно градче Фискардо.

Следва остров Меганиси с пещерата Папаниколис, използвана през Втората Световна Война като скривалище на легендарните Папаниколи подводници. Трите острова Скорпиос, Спарти и Скорпиди, собственост на фамилия Онасис, и днес напомнят за любовта на корабния магнат към певицата Мария Калас. Остров Мадури, родно място на великия поет Аристотелис Валаоритис, е наследен и превърнат в музей от неговите правнуци.

Връщане в хотела. Нощувка.


4 ДЕН: Лефкада - София 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта, в Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с лицензиран автобус 

* Пътни, гранични такси и паркинг

* 3 нощувки със закуски в хотел 3* 

* Посещение на град Йоанина

* Водач от агенцията по време на пътуването

* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат

* Доплащане за единична стая – 90.00 лв.;

* Доплащане за 3 вечери в ресторанта на хотела - 60 лв.;

* Доплащане за обиколка на остров Лефкада – 20 лв.;

* Доплащане за екскурзия до град Нидри и целодневен круиз с кораб (7 острова) – 60 лв.;

* Такса престой (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; 3.00 € на ден в хотел 4* (заплаща се задължително)

* Градски транспорт, лични разходи, входни такси

УСЛОВИЯ

Резервации и записване: 

Внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;

Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

Парична единица – евро;
Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ: 

За българските граждани е нужен валиден документ за самоличност - международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. Няма визови изисквания. 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: 

Няма медицински и здравни изисквания свързани с това пътуване. 

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025