001298

МАЛТА - страна на рицари

МАЛТА - страна на рицари МАЛТА - страна на рицари МАЛТА - страна на рицари МАЛТА - страна на рицари МАЛТА - страна на рицари

ЦЕНИ

София -

Валета - Мдина - Моста - Хаджи Ким - Гозо

- София 

13.10.2020

8 дни / 7 нощувки 

Транспорт: самолет от София 

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

Цените са на човек, настанен в двойна стая! 

 

ОКТОМВРИ

13.10.2020 - 1299 лв. 

 

* Доплащане за единична стая: +249 лв. 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София - Малта

Полет до Малта. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка в района на залив "св. Павел".


2 ДЕН: Валета 

Закуска. Пешеходна разходка във Валета. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са оставили след себе си уникално културно наследство. Посещение на парка "Горна Барака“, катедралата "св. Йоан Кръстител“, където ще разгледате Ораторията с шедьоврите на Микеланджело, фламандските гоблени, а след това и църковния музей. Разходка по улицата на Републиката, посещение на двореца на Великия магистър. Свободно време за пазаруване. Следобед - посещение на крепостните укрепления на Валета, както и на крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела. Нощувка.


3 ДЕН: Мдина – Рабат – Моста

Закуска. Обиколка на централната част на Малта, тук се намира старата ú столица – укрепеният средновековен гр. Мдина (Тихият град).  Посещение на раннохристиянските катакомби в Рабат и стръмните скали на Дингли.

Следобед - посещение на ботаническата градина "Сант Антон“, разположена близо до президентския дворец, на който ще можете да се възхитите отвън. Посещение на занаятчийския център в Таалии величествената ротонда в гр. Моста – една от най-големите в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.


4 ДЕН: Палацо Парисио

Закуска. Свободно време или екскурзия: "другата Малта" (пакет "Допълнителни екскурзии"). Посещение на двореца Палацо Парисио, който с право е наричан "миниатюрния Версай”. В екстравагантния дворец ще видите красиви стенописи, великолепни предмети от мрамор, оптични илюзии и редки картини. Панорамните градини са едни от най-изисканите в Европа и допринасят за блясъка на двореца.

След това ще имате възможността да разгледате най-аристократичното място в Малта с винарски изби на 400 години, в които отлежава най-хубавото малтийско вино. Посещение на една от водещите винарни, където ще Ви обяснят повече за малтийското винопроизводство и ще Ви поканят да дегустирате селекция от вина и местни специалитети.


5 ДЕН:  Хаджар Ким 

Закуска. Свободно време или екскурзия до Мегалитният храм Хаджар Ким (пакет "Допълнителни екскурзии"). Обиколката започва с посещение на една от най-старите каменни кариери в Малта, която е превърната в атракция за туристите. Посещение на храма Хаджар Ким, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Разходите с лодка през Синята пещера, известна с кристалночистите си води (заплащане на място). Връщане в хотела. Нощувка.


6 ДЕН: Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа)

Закуска. Отпътуване към Голямото пристанище срещу Валета, районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Посещение на Виториоса и разходка из тесните ѝ улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. Посещение на парка "Сенглеа“ и на впечатляващия форт "Сант Анджело", откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.

Отпътуване за Валета. Нощувка. 


7 ДЕН: о. Гозо 

Закуска. Отпътуване о. Гозо на ферибот. Посещение на уникалния мегалитен храм – Джигантия. Посещение на средновековната крепост във Виктория, както и заливите в Ксленди и Двейра, наподобяващи фиорди. Гозо е известен със своите занаяти и ръчно изработените дантели и плетива. Ще се впечатлите от тучната зеленина и спокойна атмосфера и разликата между големия о. Малта и Гозо.

Отпътуване за Валета. Нощувка. 


8 ДЕН: Валета - София 

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Двупосочен самолетен София - Валета - София; 

* Всички летищни такси;

* 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж; 

* Трансфери описани по програмата с комфортен туристически автобус с климатик;

* 7 нощувки в комфортен 3* хотел; 

* 7 закуски на богата блок маса; 

* Целодневен пешехен тур във Валета; 

* Екскурзия до древния град Мдина; 

* Посещение на раннохристиянските катакомби в Рабат; 

* Посещение на ботаническата градина "Сант Антон"; 

* Посещение на занаятчийския център в Таали; 

* Посещение на величествената Ротонда в град Моста;

* Екскурзия до района Трите града;

* Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване; 

* Водач от фирмата. 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Задължителна меицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие € 10 000 - 12 лв. на човек. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.;

* Пакет допълнителни екскурзии: Посещение на Палацо Парисио, Мегалитният храмов комплекс Хаджар Ким, Екскурзия до о. Гозо с ферибот - 249 лв. на човек; 

* Пакет - 7 вечери - 199 лв. на човек; 

* Градски транспорт;

* Лични разходи. 

УСЛОВИЯ

Начин на записване: Депозит в размер на 200 лв. в момента на резервацията. Останалата сума се доплаща до 45 дни преди датата на отпътуване. 

Забележка: "Фор а Холидей" не носи отговорност за допълнителните екскурзии, които се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници, както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място. Заплащат се в евро. 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:  Българските граждани, пътуващи в Малта, е необходимо да притежават лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:  Няма такива свързани с това пътуване. 

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025