001305

КРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯ

Изтекла
КРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯКРАСИВАТА ЮЖНА ИТАЛИЯ

ЦЕНИ

ПОТВЪРДЕНА!!! Последни 2 места!

Соренто - Неапол - остров Капри - Амалфи - Позитано - Равело - Пестум - Казерта

Дати: 15.05.2019 - 22.05.2019

8 дни / 7 нощувка със закуски и вечери.

Транспорт: Самолет от София


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна/тройна стая: 1390 лв.

Възрастен в единична стая: 1790 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ден: София - Рим

Полет (директен) София - Рим с АК Rayner в 06:40 ч. от Терминал 2. Пристигане в Рим в 07:35 ч.. Трансфер до хотел на Соренто. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Помпей - Везувий

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Помпей и Везувий. Отпътуване за Помпей - ням свидетел на ежедневието, величието и трагедията от изригването на Везувий през 79 г. Домовете, улиците, площадите, пивниците и публичните домове на древния град престояват векове под вулканичната пепел, за да ни открият днес своите тайни. Изкачване до кратера на вулкана Везувий (необходими са удобни затворени обувки). Изкачването не е тежко, т.е. подходящо е за всички възрасти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: остров Капри

Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия - разходка до остров Капри (Capri) - чудно красив остров, който е една от най-популярните туристически дестинации в Италия. Възможност за разходка с лодка, за обиколка на целият остров и за посещение на синята пещера. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Позитано - Амалфи - Равело

След закуска ще имате възможност да изберете между свободно време или екскурзия по желание - екзотично приключение, а именно целодневна екскурзия до Позитано - Амалфи - Равело. От пристанището на Позитано, ще отплаваме с лодка, за да стигнем до бреговете на Амалфи като по време на плаването ще спрем на няколко места, за да се полюбувате на спиращи дъха панорамни гледки. Амалфи - раят на Тиренско море. Посещение на Вила “Руфоло” която е от XII в., издигната от фамилия Руфоло. Тази вила е спомената и в известното произведение на древната италианска творба „Декамерон”, на Джовани Бокачо. Отпътуване с автобус обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Соренто

Закуска. Свободен ден.

Вечеря. Нощувка.

6 ден: Казерта - неаполитанският Версай

Закуска. Свободен ден или екскурзия до Казерта. Казват, че когато неаполитанският крал Карлос III де Бурбон видял за първи път новопостроения си дворец Казерта, той бил толкова впечатлен от красотата му, че поискал да изтръгне сърцето си. Не след дълго обаче станал крал на Испания и така и не прекарал и един ден в него. Карлос III решава да издигне двореца Казерта като символ на величието си, който да съперничи по красота и пищност на френския Версай. Първоначалната идея била дворецът да се намира в Неапол, но заради уязвимостта на града по море било избрано намиращото се недалеч селище Казерта. Имало е планове между Казерта и Неапол да бъде изграден широк 20-километров път, който да свързва двете селища, но това никога не е реализирано.

Дворцовият комплекс включва паркове с дължина три километра и площ 120 хектара. От предната фасада на двореца започват две успоредни алеи, между които са разположени серия от фонтани - Маргарита, на делфините, на Еол, на Церера, на Диана и Актеон, на Венера и Адонис.

Алеите свързват двете основни части на парка - Италианската градина и Английската градина. В Италианската градина се намира Големият рибарник, където се е отглеждала рибата, сервирана на кралската трапеза. Дворецът в Казерта е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Във вътрешността му са заснети сцените в двореца на планетата Набу от Епизод I и II на „Междузвездни войни”, сцените във Ватикана от „Мисията невъзможна 3”, както и части от „Ангели и демони” по „Шифърът на Леонардо”.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Неапол

Закуска. Свободен ден или екскурзия до Неапол - панорамно - пешеходна обиколка с автобус по красивия крайбрежен булевард, където се намират Кастело Ово (Замъкът на Яйцето), Касело Ново, фонтана на Нептун и яхтеното пристанище. Продължаваме с пешеходен тур, който ще ни позволи да видим Оперният театър “Сан Карло”, Галерията Умберто І, площад Плебисцидо. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Рим - София

Закуска сух пакет. Около 2.30 ч. ранен трансфер до летището в Рим. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на Терминал 2 в 10:50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Рим - София;

* Трансфер летище - хотел - летище с туристически автобус;

* 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* на Соренто;

* екскурзовод на български по време на цялото пътуване;

* Представител на "Фор а Холидей"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Ръчен багаж до 10 кг - 20 лв. на посока;

* Чекиран багаж до 20 кг - 50 лв. на посока;

* Екскурзия до о-в Капри: 160 лева;

**Цената за обиколката на остров Капри включва:

* Фериботни билети Соренто - Капри / Капри-Соренто;

* Фуникуляр в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри;

** Допълнително за остров Капри се заплаща по желание:

* Ако искате да направите цялостна обиколка на остров Капри с корабче: 35 лева. (при група от 15 човека). Продължителност 1ч. - 1.30ч. ПРЕПОРЪЧВАМЕ Я !!!

* Вход за синята пещера: 16 евро - заплащат се на място на входа на пещерата;

* Целодневна екскурзия до Позитано - Амалфи - Равело: 150 лева на човек (при минимум 20 човека);

* Целодневна екскурзия до Неапол - 90 лева на човек (при минимум 20 човека);

* Екскурзия до Помпей и Везувий с включени входни такси - 100 лева;

* Екскурзия до Казерта с включени входни такси - 90 лева;

* Слушалки по време на екскурзията (за целият период): 30 лева (ПРЕПОРЪЧВАМЕ), в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки; Заявяват се предварително от България. На място не се подсигуряват такива, за туристите които не са ги заявили предварително;

* Доплащане за медицинска застраховка върху 5000 Евро ( лица до 65г.: 18 лева; до 76г.: 20 лева; до 80г.: 24 лева)

* Входовете за туристическите обекти по маршрута;

УСЛОВИЯ

УСЛОВИЯ

* Начин на плащане: 500 лв. депозит при записване, доплащане до 22 дни преди датата на отпътуване;

* Градска такса такси ако има такива се заплащат се директно в хотела от туристите);

* Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

* Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

* Поради религиозните места (църкви, базилики и катедрали), които ще посетим по време на тази екскурзия се изискват определени стандарти на обличане. Панталони, рокли или поли, които да покриват коляното, а горната част на дрехите да покрива от пред мишниците до лакътя. Ако тези условия не бъдат спазени, фирмата не може да поеме отговорност, ако някой турист бъде върнат на входа на религиозния обект.


Полетно разписание

15.05.2019 - София 06:40 ч. - Рим /Чиампино/ 07:35 ч

22.05.2019 - Рим /Чиампино/ 08:00 ч. - София 10:50 ч.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

* Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

* Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт/лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Фирмата си запазва правото да направи промяна в реда на изпълнение на програмата при необходимост.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025