001364

ОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯ

Изтекла
ОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯОСЛО И БЕРГЕН - ПЕРЛИТЕ НА НОРВЕГИЯ

ЦЕНИ

ПО МАРШРУТ: София - Осло - Берген - София

29.06.2020 - 03.07.2020

5 дни/ 4 нощувки

Транспорт: самолет от София

С придружител от Фор а Холидей!

Цена на човек в двойна стая: 955 EUR

Цена за единична стая: 1095 EUR

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

Ден 1 /29.06/ София - Осло

Излитане от летище София в 06:55 ч. с полет на AK KLM с прикачване в Амстердам /престой 2:35 ч./ Кацане на летище Гардермоен в Осло в 13:40 ч.

Трансфер с автобус до хотел "Comfort Hotel Børsparken" 3* град Осло. (Разстояние: около 50 км / 40 мин.)

Comfort Hotel Børsparken е модерен и хип хотел в централната част на Осло, само на 2 минути от централната гара. Настаняване. Свободно време. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела - 40 EUR на човек. Нощувка.

Ден 2 /30.06/ Осло

Закуска. 10:30 ч. - Панорамна обиколка на Осло - включена в цената.

В тази 3-часова обиколка ще научите за историята и културата на града от нашите знаещи водачи, ще се възхитите на основните забележителности в центъра на града и невероятните гледки от ски скока на Холменколен и ще изпитате завладяваща представа за изкуството на най-плодотворния норвежки скулптор - Густав Вигеланд, докато се разхождате из уникалния парк на скулптурата, включващ над 200 скулптури от бронз и гранит.

Обиколката включва:

• панорамна обиколка на града с автобус;

• Ски скок Holmenkollen (около 30 минути почивка; кулата за ски скок не е включена);

• разходка с водач през Паркът на скулптурата на Вигеланд (приблизително 45 мин.);

• сертифициран водач на Осло

Връщане в хотела. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела - 40 EUR на човек. Нощувка.

Ден 3 /01.07/ Осло - Берген с влак

Закуска. Освобождаване на хотела. Кратка разходка от хотела до централната гара на Осло. (400 м. / 5 мин. пеша). за железопътно пътуване до град Берген.

Норвежка железница е призната за световно чудо. Железопътната линия между Осло и Берген минава сред най-високите точки, през които е прокарана железница в света (1240 метра). Влакът преминава над 100 километра сред живописни гори и почти никакви следи от хора. Малко европейски железопътни маршрути пресичат толкова откъснат планински терен като линията от 500 км, свързваща столицата на Норвегия с нейното основно пристанище и втори по големина град.

Линията е построена между 1875 г. и 1909 г. и минава през 182 тунела. Трасето е пускано на отделни отсечки през годините, а първият влак напуска Осло през 1908 г. Гарата на Берген е в сърцето на града и е на пешеходно разстояние от известния квартал Бриген, рибния пазар и красивия център на града.

Пътуването включва някои от най-красивите пейзажи в Норвегия. Линията между Осло и Берген има 21 гари по пътя. Най-високата спирка е във Финсе, на 1222 метра надморска височина.

Пристигане и настаняване в хотела. "Magic Hotel Solheimsviken" 4* се намира в популярния Damsgårdssundet, в близост до новооткрития мост за разходки и колоездене до центъра на града. С кратко разстояние от 1,7 км можете да следвате морския бряг към центъра на града и известния Брайген. Bryggen е поредица от търговски сгради на ханското наследство, облицовани от източната страна на пристанището Веген в град Берген, Норвегия. Bryggen е в списъка на ЮНЕСКО за обекти на световното културно наследство от 1979 г.

Възможност за вечеря в ресторанта на хотела - 40 EUR. Нощувка.

Ден 4 /02.07/ Берген

Закуска. Берген е град на югозападния бряг на Норвегия. Той е заобиколен от планини и фиорди, включително Согнефьорд, най-дългият и дълбок в страната. Основан преди повече от 900 години, Берген има корени до епохата на викингите и след това. Като един от основните офиси на Ханзейската лига, Берген за няколкостотин години е бил център на просперираща търговия между Норвегия и останалата част от Европа. Брайген, („Ханзейският кей“) е най-очевидният остатък от това време и днес е дом на много от градските ресторанти, кръчми, занаятчийски магазини и исторически музеи.

Берген е известен със седемте планини, заобикалящи центъра на града, Ханзийския кей и рибния пазар. Освен това една от най-популярните атракции в Берген и една от най-посещаваните атракции в Норвегия е Fløibanen. Това е фуникулярна железопътна линия в норвежкия град Берген. Той свързва центъра на града с планината Fløyen, с неговите планински разходки и великолепна гледка към града.

По желание: круиз до Fjordcruise Bergen - Mostraumen - Цена на човек - 85 EUR

Начално време / крайно време: 10.00 - 13.00 ИЛИ 14:00 - 17:00 / Продължителност: 3 часа

Начална локация: от кей Захариасбриген на рибния пазар.

Насладете се на живописните фиорди и планини на 3-часов круиз до Остерфьорд и живописния Мостраумен, през който лодките едва преминават! Дълбоки фиорди, стръмни планини, могъщи водопади и мощни течения! По пътя от Берген ще имате добра гледка към известния Бриген, стария град на Берген, заедно с останалата част на пристанището на Берген. Круизът продължава под Nordhordalandsbrua нагоре по 27 километра Остерфьорден в провинция Хордаланд. Най-вътрешният в този дълбок фиорд е Модален, втората най-малка община в Норвегия с около 380 жители. В момента фиордът се стеснява между стръмните планини, докато плавате през силните течения на плиткия и тесен Мостраумен проток. Ще видите и водопади, които могат да дадат на лицето ви наистина освежаващ душ в моменти на пиков воден поток! Ще бъдете близо до водопад, за да докоснете леденостудена планинска вода преди да завиете обратно в Модален и да продължите маршрута през великолепния пейзаж.

Лодката е модерен катамаран с голяма слънчева палуба. На борда се продават напитки, закуски и малки ястия.

Връщане в хотела. Свободно време.

Възможност за вечеря в ресторанта на хотела - 40 EUR. Нощувка.

Ден 5 /03.07/ Берген - София

Ранна закуска /сух пакет/. Трансфер до летището в Берген. Излитане в 06:05 ч. с полет на АК KLM с прикачване в Амсттердам /престой 2:45 ч./ Кацане на летище София в 14:20 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Самолетен билет София - Осло

* Самолетен билет Берген - София

* Ръчен багаж и чекиран багаж до 20 кг

* Всички трансфери летище - хотел - летище;

* 4 нощувки със закуски

* Панорамна автобусна и пешеходна разходка на Осло с местен екскурзовод на английски/руски език

* Билет от Осло до Берген с Бергенската железница

* представител-водач от фирма Фор а Холидей

* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Горивна такса (при наличие на такава)

* Круиз до Fjordcruise Bergen - Mostraumen - цена на човек - 85 EUR

* Лични разходи

* Входни такси за посещение на обекти по желание

* Градски транспорт

УСЛОВИЯ

Парична единица на Норвегия - 1 EUR = 10,07 NOK

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност от датата на завръщане; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит - 50% от пакетната цена при сключване на Договор; доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025