000002

СМАРАГДОВИЯ ОСТРОВ - ЗАКИНТОС

СМАРАГДОВИЯ ОСТРОВ  - ЗАКИНТОССМАРАГДОВИЯ ОСТРОВ  - ЗАКИНТОССМАРАГДОВИЯ ОСТРОВ  - ЗАКИНТОССМАРАГДОВИЯ ОСТРОВ  - ЗАКИНТОС

ЦЕНИ

София - о-в Закинтос - София

12.09.2018; 26.09.2018

5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус от София, Дупница, Благоевград и Сандански


ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

12.09.2018 - 418 лв.

26.09.2018 - 392 лв.


Единична стая: + 125 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

1 ДЕН: София – о-в Закинтос ~850 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад „Александър Невски”, в 6.30 ч. от автогара „Сердика”, в 7.30 ч. от Дупница, в 8.00 ч. от Благоевград, в 9.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Килини - остров Закинтос.

Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

 
2 ДЕН: о-в Закинтос

Закуска. Пешеходна разходка в столицата Закинтос (около 1 час): площад „Св. Марк” с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос – най-известните поети на Закинтос; площад „Соломос” с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотека; Храмът на Дионисий.
Следобед свободно време или по желание: екскурзия до залива Лагана – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки карета, за разходка с корабче до остров Маратониси и наблюдение на костенурките.
Връщане в хотела. Нощувка.

 
3 ДЕН: о-в Закинтос ~50 km

Закуска. Свободно време или по желание: панорамна обиколка на о-в Закинтос: Волимес – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с ръчно изработените килими, покривки и пердета; фотопауза на панорамната площадка над Залива на котрабандистите със спираща дъха гледка; посещение на фабрика за зехтин за кратка беседа и възможност за закупуване на зехтин.
Връщане в хотела. Нощувка.

 
4 ДЕН: о-в Закинтос

Закуска. Свободно време или по желание: целодневна екскурзия с кораб до Сините пещери и Залива на контрабандистите – най-екзотичното място на острова със спиращи дъха гледки: свободно време за плаж и разглеждане на кораба, претърпял крушение в залива; Сините пещери, разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях.
Връщане в хотела. Нощувка.

 
5 ДЕН: о-в Закинтос – София ~850 km

Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil" (бул. „Сливница", след кръстовище Орион), автогара „Сердика", площад „Александър Невски" около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

* 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел "Varres" 3* (или подобен) на о-в Закинтос

* Пешеходна разходка в столицата Закинтос

* Фериботни такси и билети

* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

* Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

* Ползване на двойна седалка от един турист - 150 лв.

* Панорамна обиколка на остров Закинтос - при минимум 10 туристи - деца до 11 г. - 15 лв. / от 12 - 30 лв.

* Екскурзия до залива Лагана за разходка с корабче - при минимум 10 туристи - деца до 11 г. - 35 лв. / от 12 - 50 лв.

* Целодневна екскурзия с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение - при минимум 10 туристи - деца до 11 г. - 40 лв. / от 12 - 55 лв.

* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

* Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:

София - Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски
София - Автогара Сердика
Студена - Shell/McDonald's (Студена)
Дупница - Бензиностанция OMV
Благоевград - Бензиностанция Gazprom на изхода на града
Сандански - Happy Bar & Grill

УСЛОВИЯ

Начин на записване: резервация с депозит 50 % и доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).


Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

email: air@4aholiday.com

tel: 0892 905 025